Door: Roctet

Locatie: Grote Kerk van Epe

Koop tickets

ROctet, strijkoctet

ROctet

ROctet, een strijkoctet bestaande uit vooraanstaande strijkers uit het Radio Filharmonisch Orkest, is een nieuw en uniek ensemble. Deze temperamentvolle groep, het enige vaste professionele strijkoctet in Nederland, heeft in zijn korte bestaan reeds een groot aantal wervelende concerten gegeven in verschillende concertseries en live op Radio4.

 In 2020 verscheen de debuut CD Novoselye (‘Housewarming’) onder het label Challenge Records International. De CD, beoordeeld met 5***** sterren in dagblad Trouw, kreeg opmerkelijk veel aandacht van de Nederlandse media en leidde tot live optredens bij het AVROTROS Vrijdagconcert, NTR Podium, Spiegelzaal in het Concertgebouw Amsterdam (AVROTROS)  en Podium Witteman.
In het radioprogramma Discotabel werd het octet van Mendelssohn op deze CD als beste aangemerkt tijdens ‘de vergelijking’. Twee radiozenders, Radio4 en Classicnl, benoemden de CD Novoselye als ‘Album van de week’. Ook verscheen er een interview met ROctet in het januari '20 nummer van het muziektijdschrift Luister.
Naast het beroemde octet van Felix Mendelssohn-Bartholdy en de energieke en tragische Two Pieces for String Octet  van Dmitri Shostakovich bevat dit debuutalbum een primeur: de nog nooit eerder opgenomen onbekende parel in de kamermuziekliteratuur: het Dubbelkwartet Novoselye van de Russische romantische componist Nikolay Afanasyev.

ROctet stelt zich ten doel om zowel bestaand repertoire uit te voeren -en waar nodig te herontdekken- als ook avontuurlijke samenwerkingen aan te gaan met toonaangevende hedendaagse componisten  zodat de rijke en levendige traditie van het strijkoctet zal blijven voortbestaan voor een groot publiek.

Bij de entreeprijs is een concumptie inbegrepen