Door: toneelgroep Dorst

Locatie: Kulturhus EGW Stationsstraat 25 Epe

Koop tickets

Toneelgroep Dorst - Charlotte en Branwell Brontë

TRUDY DE JONG & THEO DE GROOT

in

CHARLOTTE BRONTË / JANE EYRE & broer BRANWELL

REGIE MIRJAM KOEN

Dat Charlotte Brontë ook een broer had die minstens even getalenteerd was, is minder bekend. Waar Charlotte met Jane Eyre het  succes kreeg waarnaar zij streefde bewandelde Branwell - de grote belofte van wie het meeste werd verwacht - een duisterder pad. Twee hoogst intrigerende karakters. Een voorstelling over liefde, ambitie, zelfdestructie en de moed om op te staan tegen een wereldbeeld dat mensen -  vooral vrouwen - onderdrukt.

Actrice Trudy de Jong is winnares van de Theo d’Or in 1997 en de Colombina in 1991 en bij het grote publiek bekend van t.v.series OVERSPEL en  DIVORCE.  In JUDAS speelde zij de moeder van Holleeder.  In musical Soldaat van Oranje koningin Wilhelmina. Bij toneelgroepDorst  haar alom bejubelde solo COCO CHANEL.

Theo de Groot acteur, schrijver en producent, speelde bij vele theatergezelschappen in produkties van o.a. Gerardjan Rijnders, Peter Oosthoek, Leonard Frank, Theu Boermans, Liliane Brakema en Frans Strijards

UIt een interview in de Volkskrant:
"Wij doen alles zelf: tekst schrijven, repeteren, de voorstelling maken, verkopen, de publiciteit. En spelen natuurlijk. Ja, wij toneelspelers zijn kleine zelfstandigen geworden, en eigenlijk is dat erg leuk."
In hun woonhuis in Amsterdam-Oost, met uitzicht op de Ringvaart, vertelt het toneelechtpaar Trudy de Jong (72) en Theo de Groot (76) enthousiast over de nieuwe voorstelling die ze de afgelopen maanden hebben gemaakt: CHARLOTTE Jane Eyre BRONTË & broer BRANWELL, een toneelstuk over de even succesvolle als tragische familie van de gezusters Brontë en hun onbekende broer Branwell.


Voor speellijst, video en foto’s:  toneelgroepdorst.nl