Door: Kamus String Quartet

Locatie: Grote Kerk van Epe

Koop tickets

Klassiek in de Kerk: Kamus String Quartet

De leden van het Finse Kamus Kwartet leerden elkaar kennen aan de Sibelius Academie in Helsinki in het begin van deze eeuw. Het bleek een  succesvolle combinatie. Inmiddels speelt het kwartet tot ver buiten de landsgrenzen –  en, als rechtgeaarde ambassadeurs van  de Finse muziek, met veel muziek uit het deel van Europa waar ze wonen.
 Een dag na hun optreden in het Concertgebouw in Amsterdam speelt  het strijkkwartet in Epe muziek  van componisten uit verschillende Scandinavische landen: kwartetten van de Fin Jean Sibelius, van de Deense componist Carl Nielsen en  van Edward Grieg die Noors was.

Het programma:

Edward Grieg: String Quartet No. 2 in F major (Unfinished)

Carl Nielsen: String Quartet No.1 in G minor Op. 13

—-——

Jean Sibelius: String Quartet op.56 in D minor ”Voces Intimae”

Meer dan twaalf jaar werkte Grieg aan zijn tweede strijkkwartet.  Hij ergerde zich aan het feit dat hij dit strijkkwartet maar niet af kreeg. ‘Het blijft maar liggen als een oude Noorse kaas’, klaagde hij. Maar zo klinkt het niet! Vrolijk, bijna zonnig is het onaffe Tweede strijkkwartet. Een weinig gespeelde parel, opgediept door het Kamus Kwartet.

Van Sibelius speelt het Kamus Kwartet het strijkkwartet 'Voces Intimae'. Met die titel verwees Sibelius naar de vorm van het kwartet: een intiem gesprek. Maar ook naar de naarbinnen gekeerde sfeer van dit prachtige stuk. Geen van de stemmen verheft zich, de conversatie is zacht en sereen.

Entreeprijs: € 17,50 jeugd € 7,50
losse entreekaarten verkrijgbaar bij VVV Epe