Door:

Locatie: 3 locaties in glasroute

Summer in Galerie De Aventurijn


Jubileum-tentoonstelling met Glasroute loopt van 22 juli t/m 1 september 2018

Bij het oprichten van ‘De Aventurijn kunstbemiddeling’ op 24 juli 2003 werd Galerie De Aventurijn het kunstcentrum van datgene waar ‘De Aventurijn kunstbemiddeling’ voor staat. In deze 15 jaar hebben een 90-tal (glas) kunstenaars een mooi podium gevonden in Epe. De diverse technieken van de mogelijkheden van het materiaal glas werden op unieke en spectaculaire wijze door de deelnemers getoond aan het publiek. En nu na deze periode  van 15 jaar vinden vele kunstliefhebbers nog steeds de weg naar de galerie in Epe en hebben uitgebreid kennis opgedaan van de verscheidenheid van de glaskunst.

15 Jaar een galerie runnen is een zware maar mooie taak. Margriet en Henk Pleiter hebben altijd met veel energie en enthousiasme de promotion van glaskunst op elk gebied onderschreven en uitgedragen. Het is dan ook met veel plezier dat dit jubileum het gehele jaar 2018 gevierd wordt.
Het hoogtepunt ligt op deze ‘Summer Anniversary’  tentoonstelling. Op 3 locaties zal Glaskunst in al haar pracht en schittering te zien zijn.
In Galerie De Aventurijn aan de Polweg te Epe worden voor dit jubileum acht glaskunstenaars voor het voetlicht gehaald. Het zijn allen kunstenaars die meerdere malen bij De Aventurijn te gast waren:
Annemiek Punt, Bibi Smit, Louis La Rooy, Melvin Anderson, John Burton, Candida van Nugteren, Eef Wezenberg, Jörg Zimmermann.
Margriet Pleiter heeft haar galerie-collega’s Elena en Jaap van Dijken van Kunstgalerie en Beeldentuin Oudenhove gevraagd om in hun fraaie beeldentuin plaats in te ruimen voor buitenobjecten van Annemiek Punt. Deze kunstenares van het eerste uur staat én bij De Aventurijn met binnen-objecten én bij Galerie  Oudenhove met enkele grote installaties, speciaal vervaardigd voor deze jubileum tentoonstelling.
De derde ondernemer die meedoet met het jubileum-festijn is Fleur Inn Groenstyling van Sjacco Gerritsen, Nederlands kampioen bloemschikken. Daar plaatst Louis La Rooy prachtige kunstwerken, passend in de gehele entourage van het bloemenparadijs.

Wie jarig is trakteert: bij aankoop van een glasobject van een van de 8 deelnemende kunstenaars die staan in Galerie De Aventurijn verkrijgt men bij Galerie De Aventurijn 15% korting.
Een eenmalig voordeel wat nooit meer voor zal komen !

De deelnemende organisaties zijn:
Galerie De Aventurijn - Polweg 2    8162  EW  Epe    0578 – 61 05 35 - www.aventurijnglasgalerie.nl
Oudenhove  Kunstgalerie & Beeldentuin - Rietberglaan 12   8162 NE  Epe   0578 - 64 14 93
www.oudenhove.nl/
Fleur  Inn Groenstyling - Hoofdstraat  15  Epe       0578 -  61 25 07 - www.fleurinn.nl/