Door: Jaap Zwart

Locatie: Grote kerk Epe

Orgelconcert Meereorgel Grote Kerk van Epe

Jaap Zwart speelt op Meereorgel Epe

Op donderdag 27 september wordt het maandelijkse concert op het Meere-orgel in de Grote Kerk van Epe gegeven door de bekende Hattemer organist Jaap Zwart. Hij vervangt organist Harm Hoeve uit Rouveen , die oorspronkelijk op deze avond zou spelen.
Het concert begint om 20.00 uur; de Grote Kerk aan de Beekstraat 1 is open vanaf 19.30 uur. Toegang 8,00 .
Tijdens het concert is d
e organist te zien op een videoscherm in de kerk. Na afloop is er gelegenheid om de organist te ontmoeten.

Jaap Zwart (1955) komt uit een muzikale familie, de beroemde organist Jan Zwart was zijn grootvader. Jaap ontving zijn eerste muziek-onderricht van zijn vader. Aan het Amsterdams Conservatorium studeerde hij piano en orgel. . Met het hoofdvak Theorie der Muziek sloot hij zijn studie af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Als concertorganist programmeert Jaap Zwart een breed repertoire. Een van zijn specialiteiten is de uitvoering van relatief onbekende orgelmuziek uit de 19e en 20e eeuw. Als kerkorganist is hij verbonden aan de Grote of Andreaskerk in Hattem en de Grote Kerk in Harderwijk.
Jaap Zwart is een veelgevraagd begeleider, ook als pianist. Van zijn spel verschenen meerdere cd's, onder andere op de Bätz-orgels van de Domkerk in Utrecht en de Grote Kerken van Gorinchem en Harderwijk. Zijn laatste cd verscheen in 2014 waarop hij het gerestaureerde Adema-orgel van de Calixtusbasiliek in Groenlo bespeelt.
www.jaapzwart.nl; www.muziekalsvak.nl

Voor het gehele concertprogramma: www.meereorgelepe.nl