Door: Stichting Garage TDI

Locatie: Kulturhus EGW Stationsstraat 25 Epe

De Man met het Stenen Hart

Man met het Stenen Hart (6+)
Stichting Garage TDI
Hans woont met zijn moeder en de koe en de geit in een schamele hut in het bos. Ze zijn arm, maar gelukkig en tevreden. Daar komt echter verandering in als achtereenvolgens de geit, de koe en zijn moeder sterven. Hans wordt zo verdrietig dat hij alleen nog maar kan huilen. ‘Had ik maar een hart van steen’ verzucht Hans.
Een klein mannetje verschijnt. Hij biedt hem een hart van steen aan, in ruil voor zijn tranen. Gretig gaat Hans op het aanbod in. En floeps! Daar heeft hij een stenen hart. Het voelt wel een beetje koud en zwaar in zijn borst maar hij hoeft in elk geval niet meer te huilen.
Gevoelloos trekt Hans de wijde wereld in.

Man met het Stenen Hart is een poppen-theatervoorstelling over empathie, communicatie, emoties en omgang met elkaar. Het is een vertelling met 2D-figuren in een miniatuur coulissendecor geïnspireerd op middeleeuwse schilderijen.
Hanneke Postma: “Ik heb deze voorstelling gezien in Meppel bij het Puppet International Festival 2018. Geweldig! Dit is ook voor volwassenen een heel verrassend boeiende ervaring. “Poppentheater” is echt niet alleen voor kinderen!”
Doe eens gek en ga naar deze voorstelling!