Door: NJO

Locatie: Grote Kerk Epe

Koop tickets

NJO ensemble Alban Kwartet in GROTE KERK EPE

 

NB-- ivm SLECHTE WEERSVOORUITZICHTEN WORDT HET CONCERT VERPLAATST NAAR DE GROTE KERK VAN EPE
Beekstraat 1A achteringang.  Aanvang 20.15 u


ALBAN KWARTET

Het ensemble bestaat uit
Isaac Pérez Riera, eerste viool  --   Anne-Catherine Feltgen, tweede viool --  Rodrigo de Freitas, altviool  --  Glòria Expósito Pérez, cello.
mmv sopraan Heleen Bongenaar

Het Alban Kwartet voert twee strijkkwartetten uit. Het eerste is van Haydn (Eerste Weense School) Strijkkwartet Op. 74 nr. 3 The Horseman. Haydn schreef dit werk nadat hij Wenen verliet en aankwam in London in 1791. Hij had er een geweldig succesvolle tijd.
Het tweede kwartet is het Strijkkwartet No.2 uit Schönberg’s repertoire  (tweede Weense School). Bij dit muziekstuk komt sopraan Heleen Bongenaar het ensemble versterken.

Drie leden van het Alban Strijkkwartet vonden elkaar op het conservatorium tijdens een onderzoeksproject naar muziek van de Eerste en Tweede Weense school. De samenwerking en thematiek beviel uitstekend en toen ook het vierde lid aanschoof zag het kwartet het levenslicht. Het kwartet geniet van het uitzoeken van de gedetailleerde partituur van met name Schönberg en Alban Berg (vandaar de naam Alban). Het programma is vernoemd naar de muzes van de twee componisten die centraal staan: Rebecca voor Haydn en Mathilde voor Schönberg.
Sopraan Heleen Bongenaar volgde haar opleiding onder andere aan het Collegium Vocale Gent en aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag.