Door: Busch Trio

Locatie: Grote Kerk van Epe

Koop tickets

Klassiek in de Kerk: Busch Trio

Busch Trio is verschrikkelijk goed”,
kopte de recensent van de Volkskrant en ze gebruikte nóg enkele superlatieven om het spel van dit trio te beschrijven. En zij is niet de enige die hen de hemel in prijst. De Britse krant The Times schreef: “Het meest indrukwekkend was hun schijnbaar moeiteloze muzikale vakmanschap en de manier waarop ze een muzikale eenheid vormden. Ze leken zelfs gelijk te ademen!”

Het Busch Trio is hét jonge Britse pianotrio. Al wijst dat ‘Britse’ vooral op hun postadres. De Israëlische broers Ori en Omri Epstein en de Nederlander Mathieu van Bellen studeren momenteel in Brussel. Het trio noemde zichzelf naar de legendarische violist Adolf Busch, op wiens viool Van Bellen speelt.

Het trio heeft zichzelf naar de legendarische violist Adolf Busch (1891 – 1952) vernoemd. Busch werd geboren in Duitsland, was oprichter van het vermaarde Busch Kwartet en notoir tegenstander van het naziregime. Even dwars, dapper, getalenteerd en geëngageerd is het Busch Trio dat na haar oprichting in 2012 een vliegende start maakte met concerten op de podia van alle belangrijkste concerthuizen in Europa.

Op het programma:

Ludwig van Beethoven (1770-1827)
Pianotrio, in c, op.1 no.3 (1793-1795)
- Allegro con brio - Andante cantabile con variazion i- Menuetto, Quasi Allegro - Finale. Prestissimo
Dimitri Shostakovich (1906-1975)
Pianotrio, in c, no.1 no.8 (1923)
 
Pauze
 
Franz Schubert (1797-1828)
Pianotrio, in Bes, no.1 op.99 (1828?)
- Allegro moderato - Andante, un poco mosso - Scherzo:Allegro - Rondo: Allegro vivace
 
Losse kaarten bij VVV Epe en bij de kassa in de kerk.